Згідно нових планів французькі криптокомпанії мають отримати дозвіл до 2024 р

Законодавчі плани пропонують більше часу на отримання дозволу, ніж запропонував Сенат, оскільки Франція починає готуватись до нового криптозаконодавства ЄС

Криптовалютні компанії у Франції повинні будуть отримати дозвіл на роботу від регуляторів, якщо вони ще не зареєстровані у фінансовому регуляторі країни до 1 січня 2024 року, згідно з планами, прийнятими законодавцями в Національній асамблеї у вівторок.

Відповідно Плани пропонують більше свободи дій, ніж Сенат, який у грудні запропонував кінцеву дату припинення діяльності - жовтень 2023 року, щоб зупинити діяльність криптовалютних компаній, які зловживають новими правилами Європейського Союзу, відомими як регулювання ринків криптовалютних активів (MiCA).

Даніель Лабаронн, автор нового законодавства від імені Фінансового комітету Асамблеї, запропонував встановити дату 1 січня 2024 року, щоб дати новим учасникам трохи більше часу на отримання дозволу, що є досить складною процедурою", а також надати більше часу Управлінню з фінансових ринків на обробку заявок.

Без поправки, запропонованої Лабаронном, існував би "ризик того, що криптобіржі реєструватимуться лише для того, щоб скористатися "дідівським положенням", передбаченим MiCA, а це означає, що їм не доведеться отримувати повну ліцензію до березня 2026 року, - зауважив Лабаронн Комітету.

Комітет прийняв його пропозицію, яка тепер має бути схвалена Асамблеєю наступного тижня і узгоджена з Сенатом.

Член Сенату Ерве Морей запропонував посилити закон після краху криптовалютної біржі FTX. Чинне французьке законодавство дозволяє компаніям проходити спрощену процедуру реєстрації, а не отримувати дозвіл, який вимагає глибших перевірок фінансових ресурсів та ведення бізнесу. Хоча багато компаній, включаючи Binance і Societe Generale, зареєструвалися, однак, жодна з них поки що не отримала дозволу.

Французька криптоіндустрія із занепокоєнням відреагувала на ці пропозиції, стверджуючи, що вони можуть зашкодити меті Франції стати криптохабом.