Перемога на президентських виборах Дональда Трампа була б на руку Bitcoin: Standard Chartered

Аналітики з британського банку Standard Chartered сьогодні відзначили, що другий президентський термін Дональда Трампа може піти на користь Біткоіну.

Дональд Трамп раніше був противником криптовалют. Але якщо він здобуде перемогу в листопаді і стане президентом Сполучених Штатів на другий термін, Bitcoin тільки виграє, вважають в британському фінансовому гіганті Standard Chartered. 

Аналітики з британського банку Standard Chartered сьогодні відзначили, що другий президентський термін Дональда Трампа може піти на користь Біткоіну.

У вівторок експерт Standard Chartered з цифрових активів Джеффрі Кендрік зауважив, що майбутня адміністрація Трампа не буде такою категоричною щодо Біткоіна, як адміністрація Байдена.

А в разі перемоги Трампа міжнародні офіційні покупці державних облігацій США, можливо, з міркувань обачності захочуть перейти на альтернативні фінансові активи, такі як Bitcoin, додав він, що сприятиме зростанню ціни на цей актив. 

«Хоча посадові особи в адміністрації Байдена прийняли досить жорстку позицію щодо цифрових активів, Трамп в інтерв'ю в березні заявив, що в разі обрання він не буде застосовувати санкцій проти Bitcoin або інших цифрових активів», - йдеться в огляді.

У ній додається, що тарифи на імпорт за президентства Трампа можуть привести до того, що « декілька великих управлінців активами почнуть купувати BTC у 2025 році». 

Ще в березні Трамп, який раніше засуджував біткойн, повідомив, що йому подобається отримувати прибутки і експериментувати з цим активом та іншими криптовалютами. 

«Я отримую від цього не тільки гроші, але й задоволення», - поділився думками Трамп. 

« Шалені нові валюти, ось як я їх називаю. 

Це абсолютно божевільні нові валюти, чи то Біткоін, чи то інші».

Минулого місяця Standard Chartered спрогнозував, що нещодавно схвалені біржові фонди ETF на Біткоіни продовжать користуватися популярністю, а приплив інвестицій може призвести до того, що ціна Біткоіна злетить до $150 000 до кінця цього року.