Біткоін став бичачим після халвінгу - чи послідують за ним BNB, NEAR, MNT та RNDR?

Біткоін потішив трейдерів значним підйомом після падіння вдвічі, що, можливо, відкриває бичачий шлях для BNB, NEAR, MNT та RNDR.

Біткоін різко відновився після внутрішньотижневих мінімумів і, швидше за все, завершить тиждень, в якому відбулося падіння вдвічі, з незначною втратою близько 1%. Згідно з даними Farside Investors, спотові біржові фонди, що торгують біткоінами, за день до падіння вдвічі отримали $30,4 млн, припинивши п'ять днів поспіль відтоку коштів.

Найбільший відтік коштів спостерігався з Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), в той час як iShares Bitcoin Trust (IBIT) від BlackRock постійно збільшував обсяги інвестицій. 

У 2024 році приплив коштів у біткоін-біржові ETF, ймовірно, зростатиме з кожним роком. Генеральний директор Bitwise Хантер Хорслі впевнений, що до кінця 2024 року кілька компаній з управління капіталом володітимуть біткоін-ETF. Він підкреслив, що ці компанії мають «виключно довгострокові позиції» і стануть ще однією «дивовижною новою складовою в Bitcoin-просторі».

Чи подолають Bitcoin та альткоіни свої відповідні рівні опору? Давайте розглянемо топ-5 криптовалют, які зараз демонструють потужний потенціал на графіках і потенційно спроможні це втілити в реальність.

Аналіз ціни Bitcoin

Відновлення Bitcoin досягло 20-денної експоненціальної змінної середньої ($65 850), особливо цінного рівня, за яким слід стежити.

Якщо ціна різко знизиться від середніх кривих, це сигналізуватиме про те, що ведмеді починають продавати на підвищеннях. Це може призвести до повторного аналізу зони цінової стабільності від $60 775 до $59 600. Очікується, що покупці будуть щосили відстоювати цю зону, оскільки її пробій може прискорити розпродаж. Після цього пара BTC/USDT може впасти до рівня корекції 61,8% по Фібоначчі на позначці $54 298.

І навпаки, якщо ціна прорветься вище рівня змінних середніх, це означатиме, що пара може ще деякий час коливатися між $60 775 і $73 777. Бикам доведеться підняти ціну вище верхнього опору, щоб створити умови для подальшого підйому до $84 000.

На 4-годинному графіку змінні середні завершили бичачий кросовер, що свідчить про те, що в найближчій перспективі перевага буде на боці «биків». Пара може зіткнутися з опором між $67 000 і $68 000, але якщо ця ділянка буде подолана, то наступною межею може стати $71 000.

Цей оптимістичний погляд буде зведений нанівець, якщо ціна піде вниз і опуститься нижче середніх змінних. Це може стати сигналом до агресивних продажів на зростаннях. Пара може знизитися до $63 000, а потім до $60 775.

Аналіз ціни Binance Coin

Вартість Binance Coin до долара США (BNB) протягом останніх кількох днів коливається між $495 та $635, що вказує на баланс між попитом та пропозицією.

Покупці підняли ціну вище змінних середніх 20 квітня, що свідчить про те, що тиск з боку продавців зменшується. Пара BNB/USDT може рухатись до верхнього опору на рівні $635, де ведмеді, ймовірно, почнуть агресивні продажі. Якщо ціна різко впаде від рівня $635, то коливання в межах діапазону може продовжитися ще деякий час.

Аналіз ціни Near Protocol

Протокол NEAR падає в межах спадної моделі руху , що свідчить про те, що тренд на боці ведмедів.

Однак зростання вище 20-денної EMA ($6,15) свідчить про те, що в короткостроковій перспективі тиск з боку продавців може зменшитися. Пара NEAR/USDT спробує піднятися до лінії рівня цінового балансу, де ведмеді, швидше за все, почнуть агресивні продажі. Якщо ціна різко знизиться від лінії резистенту, це буде сигналом того, що пара може залишитися всередині діапазону.

Якщо покупці захочуть взяти гору, їм доведеться вивести пару за межі діапазону. Це сигналізуватиме про короткострокову зміну тренду, і пара може піднятися до $8, а потім і до $9.

Аналіз цін на Mantle 

Ціна Mantle (MNT) вийшла за межі 20-денної EMA ($1,18) 20 квітня після того, як декілька днів перебувала між змінними середніми. Це свідчить про те, що бики намагаються перехопити ініціативу.

Однак від 21 квітня спостерігається , що ведмеді ще не здалися і намагаються повернути ціну назад нижче 20-денної ЅМА. Якщо їм це вдасться, то це може затримати агресивних биків і потягнути ціну вниз до 50-денної SMA ($1,09). Прорив нижче цього рівня може призвести до падіння пари MNT/USDT до $1.

І навпаки, якщо ціна утримається вище 20-денної ЅМА, це означатиме, що бики захищають цей рівень. Тоді пара може піднятися до 61,8% рівня корекції Фібоначчі $1,32, і якщо цей рівень буде подолано, то наступною зупинкою може стати $1,51.

Аналіз ціни Render

Рендер (RNDR) вже кілька днів перебуває у фазі корекції, але бики намагаються повернутися, намагаючись підняти ціну вище лінії трендового рівня.

20-денна EMA ($8,90) вирівнялася, а RSI піднявся до середньої точки, що свідчить про те, що ведмеді втрачають контроль над ринком. Якщо ціна утримається вище 20-денної EMA, то пара RNDR/USDT, ймовірно, підніметься до 50-денної SMA ($9,95), а потім до $12.

Натомість, якщо ціна буде знижуватись і утримуватись нижче 20-денної EMA, це буде свідчити про те, що прорив міг бути фальшивим рухом. Тоді ведмеді спробують опустити ціну до $7, а потім до $6.