Чи утримує MetaMask з криптовалюти клієнтів податки?

Компанія ConsenSys, розробник криптогаманця MetaMask, розвіяла суперечливі чутки про збирання податків із користувачів криптовалют.

Компанія поінформувала своїх фоловерів у Твіттері, що плітки ґрунтуються на "недостовірній та не перевіреній інформації", отриманій в результаті неправильного трактування положень надання послуг MetaMask.

У компанії пояснили, що розділ умов надання послуг з податків стосується лише пропонованих продуктів та платних тарифних планів, проте це не стосується криптовалютних транзакцій у мережі.

"З юридичної точки зору можливо не зовсім зрозумілі умови для сприйняття, проте слід зазначити, що пункт розділу з податків не стосується безпосередньо MetaMask або будь-яких інших продуктів, які не передбачають стягнення комісій із продажу".

"З усіх операцій, пов'язаних з криптовалютами, MetaMask не стягує податки, і додатково жодних поновлень не було внесено до наших умов щодо криптивалют".

Частина учасників криптоспільства скаржилися на нечесну гру після того, як користувачі внесли зауваження щодо розділу умов надання послуг компанії, в якому йдеться про те, що MetaMask "залишає за собою право утримувати податки при необхідності", вважаючи, що цей пункт стосується і податків на доходи користувачів.

Нічим не підтверджена інформація стрімко стала топ обговоренням і опинилася на першій шпальті r/cryptocurrency на Reddit, і на момент опублікування статті вдалося отримати вже понад 500 голосів "за" та близько 600 коментарів.

Ряд відповідних акаунтів у Twitter з величезною кількістю фоловерів відразу підхопили бунт, додавши скріншот з виділеним розділом. Деякі з них заявляли, що тепер MetaMask йде тією ж дорогою, що і компанія Ledger, яка нещодавно приголомшила користувачів суперечливим оновленням.

Проте не всі пішли на поводу, і частина представників криптоспільства досить швидко спростувала такі заяви. "Всі сліпо твітують про податковий пункт умов MetaMask у TOS, проте насправді не враховуються до нього, – написав коментар користувач Twitter під псевдонімом printer_brrr.

У компанії додали, що "придбавши у них продукт, вони можуть утримувати податки, у тому числі податок із продажу за цей продукт. Так само, як це робить Amazon, коли ви купуєте у них".