Криптоіндустрія об'єдналася на підтримку законопроекту Палати представників, який готується до завершального етапу голосування

Так званий закон FIT21, що передбачає створення в США регуляторного режиму для цифрових активів, планується розглянути наступного тижня, і представники криптоіндустрії заявляють лідерам Палати представників, що ці законодавчі зміни мають «ключове значення».

Значна частина криптоіндустрії звернулася з листом до провідних законодавців Палати представників Конгресу США, в якому пояснюється, чому вони повинні підтримати закон «Про фінансові інновації та технології 21 століття» та що його прийняття допоможе США не відставати від світових конкурентів.

Палата представників Конгресу США напередодні голосування, яке покаже, наскільки близько криптовалютна індустрія коли-небудь була до остаточного врегулювання в США, і представники галузевих асоціацій та провідних компаній закликають лідерів Палати представників підтримати ці зусилля.

Через Crypto Council for Innovation коаліція організацій і компаній, що займаються цифровими активами, в тому числі Coinbase, Kraken, Andreessen Horowitz, Digital Currency Group і близько 50 інших, написала листа спікеру Палати представників Майку Джонсону (штат Лос-Анджелес) і лідеру меншості Хакіму Джефрісу (штат Нью-Йорк) з проханням сприяти прийняттю цього законопроекту. Закон про фінансові інновації та технології для 21-го століття (FIT21) був ухвалений для обговорення наступного тижня, і експерти сподіваються, що голосування буде проведено в середині тижня.

Законопроект визначає Комісію з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) основним регулятором цифрових активів, а також чітко окреслює, якими питаннями займатиметься CFTC, а якими - Комісія з цінних паперів і бірж (SEC). Він забезпечить захист прав споживачів, включаючи правила зберігання активів клієнтів і порядок поводження з ними в разі банкрутства, а також встановить додаткові запобіжники проти ризикованої поведінки.

« Ухвалення цього закону може прискорити розвиток технології блокчейн і цифрових активів, сприяючи фінансовій відкритості та захищаючи національну безпеку, - йдеться в листі. «Для США вкрай важливо зберегти своє лідерство у сфері фінансових інновацій».

Наразі криптоіндустрія у Вашингтоні перебуває на підйомі після того, як Палата представників і Сенат з легкістю прийняли резолюцію, що скасовує політику бухгалтерського обліку криптовалют від Комісії з цінних паперів і бірж, хоча президент Джо Байден пообіцяв накласти вето на це нововведення. Цей крок, спрямований на скасування Бюлетеня з бухгалтерського обліку персоналу SEC 121 (SAB 121), продемонстрував, що боротьба завершилася на користь індустрії, отримавши багато прихильників з Демократичної партії, яка була більш обережною, ніж республіканці, у підтримці криптовалют.

Під час цієї дискусії щодо бухгалтерського обліку на боці індустрії проголосував кожен п'ятий демократ Сенату, включно з лідером фракції більшості Чаком Шумером (D-N.Y.), а в Палаті представників - кожен десятий демократ.

Але всеохоплюючий законопроект, який зараз наближається до голосування в Палаті представників, є набагато масштабнішим, і ключові демократи в Сенаті поки що не готові підтримати ініціативу Палати представників. На сьогоднішній день Сенат лише виявив потенційну налаштованість розглянути інший криптозаконопроект - той, що регулює діяльність емітентів стейблкоінів - у пакеті з іншим фінансовим законодавством.

Депутат Патрік МакГенрі (Республіканська партія Північної Кароліни), голова Комітету з фінансових послуг Палати представників, де законопроект був ініційований, зазначив, що рівень підтримки FIT21 з боку демократів у Палаті представників може стати головним визначальним аргументом у тому, чи перейде Сенат до дій. Після проходження процедури в його комітеті, законопроект отримав підтримку кількох демократів, незважаючи на опозицію з боку їхнього лідера, депутата Максін Уотерс (Каліфорнія, США).

На своєму довгому шляху до сесійної зали законопроект FIT21 зіткнувся з низкою поправок, які Комітет з питань регламенту Палати представників рекомендував внести до 16 травня, тобто до встановленого крайнього терміну.