Біткоін-кити примножили заощадження монет на $3 млрд у січні

У той час як Bitcoin ETF зафіксували чистий прибуток у розмірі $820 млн, біткоін-кити наростили свої портфелі приблизно на $3 млрд в цьому році, повідомляє IntoTheBlock.

Криптовалютні кити, або великі інвестори, цього місяця придбали Bitcoin (BTC) на суму 3 мільярди доларів, згідно з інформацією, яку відстежує аналітична компанія IntoTheBlock, що спеціалізується на онлайн-аналітиці.

Кількість Bitcoin у гаманцях, які зберігали понад 1 000 BTC, зросла приблизно на 76 000 BTC майже до 7,8 мільйона BTC.

Провідна криптовалюта почала місяць досить вдало, досягнувши максимуму вище за $48 900 11 січня з відкриттям спотових біржових фондів (ETF), що базуються в США. Згодом ринок відчув тиск і минулого тижня ціни впали до мінімуму близько $38 500, тоді як інвестори в криптовалютний інвестиційний фонд Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) зафіксували прибуток. Внаслідок зниження деякі "кити" скуповували монети за нижчими цінами на криптовалютній біржі Bitfinex.

У той час як біткоін-біржові фонди ETF отримали чистий приплив коштів у розмірі $820 млн, "кити" Bitcoin вже збільшили свої капітали на $3 млрд (76 000 BTC) у 2024 році. "Кити" охоплюють будь-яку структуру, фізичну особу або фонд (включаючи ETF), що володіє понад 1 000 BTC".

Виявляючи довіру до довгострокових перспектив криптовалют, кити збільшили свої заощадження на тлі падіння цін.

Деякі експерти та інвестиційні банки, зокрема Standard Chartered, прогнозують, що нещодавно запущені біржові фонди ETF залучать мільярди доларів інвестицій, піднявши ринкову ціну криптовалюти до $100 000 до кінця 2024 року.