У лютому очікується емісія токенів на суму $900 млн

Такі криптовалютні проекти, як Avalance, Aptos, The Sandbox, Optimism і Sui, готуються запустити мільйони токенів у вигляді цифрових активів цього місяця.

Ринок цифрових активів активно працює над випуском токенів на суму майже 900 мільйонів доларів у лютому, а провідними проектами стануть Avalanche, Aptos і The Sandbox.

Криптовалютний вестинг - це процедура блокування цифрових активів на заздалегідь визначений час, перш ніж користувачі можуть отримати повний доступ до них або перевести їх зі своїх гаманців. Така практика спрямована на те, щоб утримати перших інвесторів від швидкого скидання своїх токенів заради прибутку і швидкого виходу з ринку, а також на те, щоб стимулювати довгострокову залученість у проєкт.

За даними сервісу Token Unlocks, у лютому буде здійснено випуск токенів на суму близько $900 млн. Деякі з токенів, які будуть введено в обіг, включають в себе Avalanche, Aptos, SANDBOX,Optimism (OP) та Sui (SUI).

Серед проектів, що планують випустити токени, Avalanche розблокує найбільшу кількість. Найближчим часом, 22 лютого, очікується випуск 9,5 млн токенів блокчейн-проекту proof-of-stake (PoS). На момент написання статті токени коштують близько 320 мільйонів доларів. Token Unlocks зазначив, що токени будуть розподілені між Avalanche Foundation, стратегічними партнерами проекту, членами команди та аірдропом.

Блокчейн першого рівня Aptos 11 лютого запустить 24,8 мільйона крипто-токенів, що за поточними ринковими цінами становить близько 233 мільйонів доларів. Близько $180 млн токенів розподілено між основними учасниками та інвесторами, а ще $39 млн токенів - між спільнотою та фондом.

Метапроєкт The Sandbox має розблокувати 209 мільйонів токенів на суму близько 90 мільйонів доларів США. Понад $40 млн токенів виділено в резерви компанії, а решта буде розблокована для її команди та консультантів 14 лютого.

А 29 лютого Optimism представить 24 мільйони токенів OP на суму близько $70 мільйонів своїм основним вкладникам та інвесторам. Тим часом, Sui оприлюднить 53 мільйони токенів на суму $53 мільйони для своєї програми доступу до громадськості. 

Tokenomics припускає, що раптове збільшення пропозиції токенів в обігу може негативно вплинути на ринкові ціни криптовалют.