Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

Стейблкоіни все частіше застосовують для заощаджень і платежів у країнах

Згідно зі звітом компанії Castle Island Ventures і групи хедж-фондів Brevan Howard, стейблкоіни все частіше використовуються для повсякденних фінансів, таких як заощадження, конвертація валюти та транскордонні платежі на ринках, що розвиваються.

Згідно зі звітом інвестиційної компанії Castle Island Ventures і групи хедж-фондів Brevan Howard, опублікованої у вересні, стейблкоіни все частіше використовуються для повсякденних фінансів, таких як заощадження, конвертація валюти та транскордонні платежі на ринках, що розвиваються.

Згідно з проденими опитуванням понад 2500 користувачів криптовалюти в Бразилії, Нігерії, Туреччині, Індонезії та Індії, доступ до крипторинків все ще лишається основною мотивацією для використання стейблкойнів, проте існує також широкий спектр випадків загального використання, що виходять за рамки цифрових активів.

Згідно опитування близько 69% респондентів зазначили, що конвертували свою місцеву валюту в стейблкоіни, з них 39% стверджують, що купували товари чи послуги за токени та надсилали кошти родичам в іншу країну, 30% - використовували стейблкоіни для свого бізнесу, тоді як 23% опитаних респондентів – виплачували або отримували зарплату в цифрових активах.

Окремі користувачі повідомили, що віддають перевагу використанню стабільних монет на блокчейні, а не банківським операціям у доларах США через більшу ефективність, потенціал прибутку та меншу ймовірність втручання з боку держави.

Користувачі Tether (USDT), найбільшого стейблкоіна за ринковою капіталізацією та, як відомо, найпопулярнішого стейблкоіна в регіонах, що розвиваються, зазначили, що використовують токен завдяки його мережевим ефектам, довірі користувачів, ліквідності та його історії в порівнянні з іншими стейблкоінами.

Більшість респондентів віддають перевугу Ethereum (ETH) ,як топ-блокчейн для транзакцій зі стейблкоінами, за ним йдуть Binance Smart Chain (BNB), Solana (SOL) і Tron (TRX).

«Ми відчули брак даних про те, як люди насправді використовують стейблкоіни в усьому світі, ба більше, на ринках, що розвиваються», — зазначив Нік Картер, генеральний партнер Castle Island, для CoinDesk.

«Те, на що ми отримали відповідь, підтвердило наші переконання щодо стейблкоінів: їх використовують не лише для криптовалютної торгівлі, але все частіше даний тип криптовалюти входить у звичайне економічне життя людей», — зазначив Картер у дописі X.

Стейблкоіни — це клас активів у криптовалюті вартістю 160 мільярдів доларів, ціна яких прив’язана до зовнішнього активу, переважно до долара США.

Вони є важливою частиною криптоіндустрії , а також слугуютьперехідним мостом між криптовалютами та фіатними грошима. Однак, як підтвердило нещодавнє опитування, вони також стають популярними як безпечний актив і дешевий платіжний засіб у регіонах, що розвиваються, з історією девальвації валюти та менш розвиненими банківськими системами.