Уряд США націлився на Tether - СЕО Ripple

Бред Гарлінгхаус, генеральний директор Ripple, зазначив, що розглядає USDT як важливу частину екосистеми і сподівається, що за його розвитком буде «напрочуд цікаво спостерігати».

Бред Гарлінгхаус прокоментував абсолютно очевидну позицію уряду США, який «полює» на емітента стейблкоінів Tether, що вочевидь може непередбачувано впливати на крипторинки.

10 травня Гарлінгхаус в ефірі подкасту World Class наголосив, що впевнений на всі 100% в тому,що відбудеться ще одна знакова подія, пов'язана з криптовалютами, як крах і подальше викриття злочинних дій з боку керівництва FTX.

«Мужновладці США налаштовані проти Tether, це цілком ясно», - наголосив він, не вдаючись до подробиць і не припускаючи, що будь-які можливі заходи США проти Tether стануть наступним «чорним лебедем». Замість цього він вважає, що за цим «цікаво спостерігати».

«Я розцінюю діяльність Tether як надвзичайно вагому складову криптоіндустрії», - зазначив керівник Ripple. Він також вказав, що важко спрогнозувати, який вплив матимуть можливі заходи з регулювання діяльності криптовалюти з боку США на загальну криптовалютну екосистему.

Варто відмітити, що саме в той час, як Гарлінгхауса надав стосовно USDT коментарі, платформа Ripple планує запустити власний стейблкоін у 2024 році.

Tether Holdings є материнською компанією мережі однойменних дочірніх компаній, зареєстрованих по всьому світу, які відповідають за різні операції з випуску та управлінню стейблкоіном Tether  - найбільшою у світі за ринковою капіталізацією криптовалютою. 

Восени 2023 року американський сенатор Синтія Ламміс і конгресмен Френч Хілл у листі звернулися до Міністерства юстиції із клопотанням «звернути особливу увагу наскільки компанія Binance та Tether спряють тероризму, надаючи матеріальну підтримку його фінансування».

Tether відреагував на звернення, заявивши, що «на постійній основі ведуть переговори з правоохоронним органам»,  реагуютьна відповідні запити, і сприяють продовженню співпраці з державними органами в усьому світі.

У листопаді 2022 року агентство Bloomberg повідомило, що прокурор Деміан Вільямс з Нью-Йорку веде розслідування Міністерства юстиції щодо можливих спроб приховування Tether криптовалютних активів у банках, які компанія використовувала для переказу готівки.

Компанію також розкритикували за недостатню прозорість щодо резервів, які забезпечують USDT, і впродовж останніх років вона публікувала щоквартальні аудиторські звіти третіх сторін.

У жовтні 2021 року вона заплатила штраф у розмірі 41 млн доларів Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами після того, як регулятор заявив, що Tether « неправильно повідомив клієнтам» про свої резерви, і виявив, що у Tether було достатньо фіатних резервів для підтримки USDT «лише 27,6% днів» у період з 1 червня 2016 року по 25 лютого 2019 року.

Ripple планує запустити стейблкоін в доларах США пізніше в 2024 році, а головний технічний директор Ripple Девід Шварц повідомив Cointelegraph у квітні, що компанія забезпечить свій токен доларовими депозитами, короткостроковими державними казначейськими зобов'язаннями та «іншими грошовими еквівалентами».