Популярність мережі Dogecoin зростає - чи буде ціна DOGE прямувати за нею?

Активність мережі Dogecoin різко зросла за останній тиждень, але ціна DOGE поки що ніяк не реагує на цей підйом.

Популярний мемекоін Dogecoin падає $0.08 та торгується в ціновому діапазоні, вище 200-денної лінійної експоненціальної змінної середньої (EMA). Ціна DOGE впала на 0,4% за останній тиждень і на 14% за останній місяць, і хоча загальна картина натякає на подальші зниження DOGE, цікавий нещодавній сплеск мережевої активності.

Стрибок активності в мережі Dogecoin

Активність мережі Dogecoin суттєво зростає. Дані компанії IntoTheBlock, що займається аналізом ринку, показують, що за останній тиждень було зареєстровано понад 890 000 нових адрес Dogecoin.

Зростання кількості нових адрес збігається з рівнем інтеграції 86%, оскільки користувачі почали здійснювати свої перші транзакції в блокчейні.

Додаткові дані від Santiment свідчать про значне збільшення кількості щоденних активних адрес (DAA), чисельність яких зросла з 124 240 23 січня до більш ніж 498 000 2 лютого.

Таке піднесення мережевої активності може бути обумовлене виходом культової відеогри Doom на блокчейні Dogecoin і наближенням запуску DOGE-1.

Третім чинником є дедалі частіше використання Dogechain, блокчейну другого рівня, побудованого на мережі Dogecoin.

Ці обставини сприяли підвищенню інтересу до мережі Dogecoin, і якщо подібна тенденція збережеться, ціна DOGE може відреагувати, якщо інвестори почнуть займати активні позиції стосовно монети.

Однак з технічної точки зору ціна готова до більш значного коригування цін порівняно з поточними рівнями.

Трикутник знижувальної динаміки DOGE може привабити більше ведмедів 

З 6 грудня 2023 року цінова поведінка DOGE демонструє тенденцію до формування нижчих максимумів і відносно стабільних мінімумів в районі $0,078, а на графіку ціни протягом дня з'явився низхідний трикутник.

Ця ведмежа технологічна модель вважається підтвердженою після того, як ціна остаточно закриється нижче лінії підтримки, утвореної послідовністю мінімумів. Це прогнозує падіння ціни на величину, що дорівнює висоті трикутника.

Попри такий песимістичний прогноз, індекс відносної сили (RSI) знаходиться в нейтральній зоні на позначці 45, що вказує на поточну нерішучість трейдерів.