Під загрозою зростання Біткоіна через назріваючий «стохастичний» прогноз

Місячний стохастик біткоїна вказує на «тенденцію до перекупленості», що свідчить про ослаблення бичачого імпульсу, вважають в Fairlead Strategies.

З листопада 2022 року ціна Bitcoin (BTC) підскочила приблизно на 300% з мінімальної позначки в 15 470 доларів США. Відповідно до технічного аналізу Fairlead Strategies, цей приголомшливий сплеск зростання наразі кидає виклик сигналу «перекупленості стохастика», що насувається на ринок.

Стохастик - це індикатор імпульсу, який технічні аналітики і трейдери використовують для порівняння поточного ринкового курсу цінного паперу з діапазоном цін за певний період, як правило, 14 днів, тижнів або місяців. Індикатор коливається в діапазоні від 0 до 100, при цьому показники понад 80 вказують на перекупленість ринку.

При «зниженні рівня перекупленості» осцилятор рухається вниз із зони перекупленості вище 80, попереджаючи про початок періоду зниження цін і потенціал для їхнього подальшого зменшення.

14-місячний стохастик Bitcoin подолав позначку нижче 80. Якщо ситуація збережеться до кінця серпня, то перекупленість буде доведена.

«На графіку Біткоіна помітно, що місячний стохастик показує перекупленість, яка очікує свого підтвердження. Якщо він підтвердиться наприкінці місяця, це викличе негативний імпульс, який вказуватиме на те, що торговий діапазон ознаменував кінець циклічного висхідного тренду від мінімуму 2022 року», - зазначають аналітики Fairlead Strategies в коментарі для CoinDesk цього тижня.

Висхідний тренд Bitcoin загальмувався з березня, коли бикам багаторазово не вдавалося закріпитися вище $70 000, як це показано на місячному графіку опором трендової лінії.

Очікуваний спад в умовах перекупленості на стохастичному індикаторі доповнюється більш дрібними лініями на гістограмі MACD і пласкою хмарою Ішимоку (синя заштрихована область), що є ознакою «складного середовища в майбутньому», як вважають в Fairlead Strategies.

Гістограма MACD активно застосовується для оцінювання стійкості тренду та його змін. Перетини вище і нижче нульової лінії відображають бичачі і ведмежі зміни тренду, а висота ліній вказує на інтенсивність змін. Хмара Ішимоку також є індикатором імпульсу.

За даними CoinDesk, на момент публікації ціна Bitcoin сягнула 60 660 доларів США.