Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

Офіційна передвиборча кампанія Трампа гарантує припинення "переслідування" криптовалют

Республіканська партія на чолі з Дональдом Трампом офіційно прийняла програмну стратегію, яка передбачає розвиток криптовалютних інновацій

Національний комітет Республіканської партії затвердив концепцію, яка спрямована на стимулювання інновацій у сфері цифрових активів, однак не вказав її як головний пріоритет.

  • Нова політична програма Республіканського національного комітету включає в себе позицію щодо підтримки криптовалют.

  • Партія екс-президента Дональда Трампа також налаштована протидіяти запровадженню цифрової валюти центрального банку.

Республіканська партія на чолі з Дональдом Трампом офіційно прийняла програмну стратегію, яка передбачає розвиток криптовалютних інновацій, йдеться в документі, опублікованому в понеділок Національним комітетом Республіканської партії США.

Мета концептуальної частини програми - сформулювати пріоритети партії напередодні виборів до Конгресу в листопаді, а також підкреслити посилення інтересу до цифрових активів з боку Трампа та інших політиків Республіканської партії.

"Республіканці покладуть край незаконним і антиамериканським переслідуванням криптовалют з боку демократів і протистоятимуть створенню цифрової валюти центрального банку", - зазначається в документі. "Ми відстоюватимемо право на майнінг Bitcoin і забезпечимо кожному американцю право на самостійне управління своїми цифровими активами та проведення транзакцій без державного нагляду і контролю".

За останні місяці Трамп переключився зі своєї попередньої настороженості щодо криптовалют на непохитну підтримку. Він також має власний позитивний досвід роботи з цифровими активами, випустивши кілька персональних наборів брендових невзаємозамінних токенів (NFT).

Кампанія Трампа та пов'язаний з нею політичний комітет також приймають донати у вигляді криптовалют.

В офіційному повідомленні про нову програму комітету було перелічено 20 головних політичних "обіцянок" без згадки про криптовалюти, однак цифрові активи з'явилися в розділі "Економіка" під заголовком "Ініціативи в галузі інновацій".

Протидія цифровим валютам центрального банку (CBDC) була однією з популярних тем для дискусій у Трампа та інших республіканців під час передвиборчої кампанії 2024 року. У той час як інші юрисдикції, включаючи Китай і Європу, продовжують розвивати ідею цифрових токенів з державною підтримкою, США так і не вийшли за рамки дослідницької фази.

Республіканці закидають демократам, що вони намагаються запровадити CBDC, які посилять фінансовий моніторинг за громадянами США. Однак голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл та інші урядовці стверджують, що таким теоретичним цифровим доларом керуватиме банківська система, а не уряд. І чиновники ФРС заявили, що він не буде прийнятий без схвалення Конгресу і Білого дому.