Зміна наративу Ефіріуму, спотовий ETF та бета-версії альткоінів повернули ціновий поштовх Ефіріуму до зростання

Ціна ETH здивувала ринок вражаючою демонстрацією впевненості. Що зумовило такий бичачий імпульс?

Ефір ETH подешевшав до $2,607. Вперше з травня 2022 року ціна ETH перевищила позначку в $2 400, оскільки трейдери переключили свою увагу на можливість появи біржового фонду (ETF) Ethereum після того, як буде схвалений спотовий Bitcoin ETF.

Ціна ефіру стрімко зросла з моменту відкриття 10 січня на рівні $2 343, підскочивши більш ніж на 7,8% за останні 24 години і на 85% за останні 12 місяців, сягнувши рекордного з початку року рівня у $2 444.

ETH був практично єдиною криптовалютою з топ-10 монет за ринковою капіталізацією, яка демонструвала бичачий настрій за лічені хвилини після того, як недостовірний твіт Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про затвердження спотових біржових індексних фондів (BTC ETF) спричинив значну цінову волатильність Bitcoin.

Ціна BTC опустилася до $46 272. Останнім разу Ефір торгувався дорожче $2 400 3 травня 2022 року, коли ціна встановилася на максимальному позначці $2 529, після чого опустилася до мінімуму нижче $1 000 18 липня 2022 року, після розпаду екосистеми Terra.

Токени мереж другого рівня, таких як Mantle's MNT та Optimism's (OP), подорожчали на 9% та 15% відповідно. Ці мережі базуються на технології Ethereum, однак функціонують як незалежні блокчейни, що забезпечує користувачам можливість здійснювати транзакції дешевше і набагато швидше, ніж у базовому блокчейні.

Експерти з криптоаналітики на X передбачають, що учасники ринку готуються до схвалення спотового Ethereum ETF, що надасть професійним інвесторам у США інструмент опосередкованого впливу на ETH.

"Наразі інтерес до BTC і схвалення ETF дещо змістився, але Ефіріум також може отримати спотовий ETF", - заявив генеральний директор і засновник MN Trading Міхаель ван де Поппе в своєму дописі в X.

Дані Coinglass свідчать, що за останні 24 години обсяги операцій з ліквідації коротких позицій по Ефіріуму сягнули $31,7 млн, і на момент написання цієї статті ця цифра постійно зростає.

Тим часом, ухвалення рішення SEC щодо всіх спотових заявок на біржові біржові індексні фонди планується на 10 січня.

Учасники ринку сподіваються, що схвалення відбудеться найближчим часом, особливо після того, як 10 січня Комісія з цінних паперів і бірж повідомила про схвалення лістингу цінних паперів від кількох керуючих компаніями.