Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

Банк Англії та FCA очікують зворотного зв'язку щодо рекомендацій з регулювання стейблкоінів

Банк Англії та Управління з фінансового регулювання та нагляду Великої Британії розпочали процедуру надання зворотного зв'язку щодо запропонованого ними підходу до регулювання стейблкоінів.

Згідно із заявою Банку Англії, опублікованою в понеділок, запропоновані пропозиції можуть стосуватися усіх потенційних платіжних систем, які використовуватимуть стейблкоін у Великобританії на системному рівні.

В Центральному Банку відзначили, що потреба в державному регулюванні стейблкоінів пов'язана з потенційним ризиком для економічної стабільності країни. "Системи платежів, що користуються стейблкоінами, які широко використовуються для роздрібних платежів у Великій Британії, можуть загрожувати фінансовій стабільності", - додали в Банку Англії.

Оприлюднено кілька матеріалів для обговорень стосовно стейблкоінів

Запропоноване регулювання представлено у двох дискусійних документах, один з яких підготовлений Банком Англії, а інший - Управлінням з фінансового регулювання та нагляду.

Банк Англії описує наміри регулятора щодо запровадження контролю над операторами системних платіжних систем, які застосовують стейблкоіни, а також емітентами стейблкоінів і держателями гаманців. " Метою цих пропозицій є сприяння розвиткові безпечних інновацій, щоб компанії усвідомлювали ризики, якими вони повинні управляти, і щоб громадськість могла бути впевненою у всіх доступних видах цифрових грошей і платежів", - заявила Сара Бріден (Sarah Breeden) - заступник голови Банку Англії з питань фінансової стабільності .

Кожен з дискусійних документів має на меті оцінити потенційні переваги, котрі стейблкоіни можуть забезпечити споживачам та роздрібним торговцям у Великобританії, зокрема, шляхом пришвидшення та здешевлення платежів. У документі FCA аналізується рекомендоване положення стосовно емісії та зберігання стейблкоінів. "Стейблкоіни мають потенціал пришвидшити та здешевити платежі для всіх, і саме тому ми хочемо запропонувати компаніям можливість використовувати цю інновацію без ризиків", - сказав виконавчий директор FCA з питань споживачів та конкуренції Шелдон Міллс.

Міллс наголосив, що регуляторні державні установи Великої Британії прагнуть отримати зворотній зв'язок, щоб можна було розробити ефективні інструменти, "які слугуватимуть на благо споживачам і компаніям, а також відповідатимуть нашим вимогам".

У понеділок FCA, BoE і PRA також підготували міжвідомчу програму, яка визначає, як будуть взаємодіяти існуючі та рекомендовані регуляторні норми Великобританії для власників різних форматів цифрових грошей або фінансових інструментів, подібних до грошей.

Законодавче регулювання стейблкоінів є початковим етапом запровадження комплексного механізму регулювання криптоактивів у Великій Британії. Казначейство Великобританії опублікувало фінальні пропозиції щодо регулювання криптоактивів 30 жовтня, в яких FCA було надано повноваження щодо нагляду за випуском та зберіганням стейблкоінів, забезпечених фіатною валютою, у Великобританії.

"Ми підтримуємо дискусійні матеріали, спільно опубліковані сьогодні FCA та Банком Англії, в яких досліджується, як Великобританія планує регулювати стейблкоіни в майбутньому. CryptoUK організовує робочу групу, яка надасть єдину відповідь від індустрії і буде взаємодіяти на взаємній основі з основними зацікавленими сторонами, щоб представити точку зору сектору на ці важливі питання", - заявив представник CryptoUK.

Банк Англії і FCA очікують зворотного зв'язку від громадськості та індустрії до 6 лютого 2024 року.