Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

В останньому звіті Tether повідомив про $1,5 млрд чистого прибутку за перший квартал

За даними The Block's Data Dashboard USDT від Tether є найбільшим стейблкоіном на ринку з пропозицією понад 83 мільярди токенів.

Компанія Tether, емітент стейблкоїнів, повідомила, що її чистий прибуток у першому кварталі склав 1,5 мільярда доларів, що більш ніж удвічі більше за показник, ніж у попередньому періоді.

"Ми в захваті від значних успіхів, яких Tether досяг у першому кварталі 2023 року, таким чином, надлишок наших резервів досяг рекордного рівня $2,44 млрд", - зазначив Паоло Ардойно, технічний директор Tether, в коментарях, наданих The Block ексклюзивно для публікації. "Наш чистий прибуток за квартал склав $1,48 млрд, що свідчить про успішність, міцність і стабільність нашої платформи".

Консолідовані загальні активи Tether станом на 9 травня приблизно становили $81,8 млрд, а консолідовані загальні зобов'язання - $79,4 млрд. В результаті обсяг надлишкових резервів становить щонайменше $2,44 млрд, що є рекордно високим показником за всю історію існування монети . Надлишкові резерви значно перевищують показники Tether за 4 квартал на рівні $960 млн.

Tether вперше розкриває розподіл Біткоїна та золота

Tether вперше включив додаткові категорії до своєї звітності про резерви. До них відносяться Біткоїн, фізичне золото, репо овернайт, а також корпоративні облігації. Компанія володіє Біткоїнами на суму $1,5 млрд і дорогоцінними металами на суму $3,3 млрд.

Tether заявив, що більшість його інвестицій, а це близько 85% зберігаються у готівці, їхньому еквіваленті та інших короткострокових депозитах. У компанії додали, що золото та біткоїн становлять близько 4% та 2% від загальних резервів відповідно.

"Ми продовжуємо постійно стежити та аналізувати прибутковість усіх активів у нашому портфелі, скориговану ризиком, і очікуємо на подальші нововведення у міру зміни загальної економічної ситуації та розвитку ринкового циклу в рамках наших звичайних процесів управління ризиками", - зазначив Ардойно.

"Щодо другого кварталу, ми маємо надзвичайно позитивний прогноз і залишаємося відданими принципам прозорості. З цією метою ми запровадили нові категорії у розбивці резервів у нашому щоквартальному звіті, щоб забезпечити ще більшу прозорість для наших користувачів", - додав він.

За даними The Block's Data Dashboard USDT від Tether є найбільшим стейблкоіном на ринку з пропозицією понад 83 мільярди токенів.