Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

ТОП-найпопулярніших криптовалютних ігрових токенів, випущених у 2024 році

В 2024 року величезні токени розповсюджуються дедалі масштабніше, та ігрові проекти не залишаються осторонь цього ажіотажу.

Токени, пов'язані з іграми та мережами, стали головним відкриттям цього року, оскільки відновлення крипторинку та збільшення обсягів випуску токенів прискорюється.

Від Portal до Pixels - це геймерські токени, які створили найбільше шуму цього року, в рейтингу за максимальною ринковою капіталізацією на сьогоднішній день згідно з ціновими даними на момент написання цієї статті. 

Тепер, коли так багато провідних ігрових токенів дебютували в цьому році, список топ-10 обмежений на основі пікової ринкової капіталізації. Отже, без жодних сумнівів, це найкрупніші ігрові токени, випущені на сьогоднішній день в 2024 році.

  1. Notcoin (NOT)

Пікова ціна: $0,02896

Пікова ринкова капіталізація: $2,97 млрд

З'явився абсолютно новий чемпіон.

Notcoin запустив свій токен NOT у Відкритій мережі (TON) у травні, і він швидко злетів до ринкової капіталізації близько 1,5 мільярдів доларів на тлі заяви про автоматичну емісію, доступної для близько 35 мільйонів гравців. Звичайно, як і у випадку з багатьма новими монетами, перші цінові дії були нестабільними, і незабаром ціна знизилася, однак в червні вона злетіла до нових висот, досягнувши пікової ринкової капіталізації в майже 3 мільярди доларів США. 

Жоден інший новий ігровий токен у 2024 році навіть близько не наблизився до цього показника. А з потоком нових ігор на базі Telegram, які охоплюють ще більшу аудиторію, вся увага буде прикута до наступних запусків токенів, які відбудуться найближчим часом.

2.Pixels

Пікова ціна: $1.02

Пікова ринкова капіталізація: $731 мільйон

Зараз найбільш популярна гра на Ethereum також відповідає за один з найпопулярніших токенів цього року.

Токен PIXEL, випущений наприкінці лютого для онлайн-гри chill farming на скалері Ethereum Ronin, допоміг ввести ще більше криптовалютних елементів у веб-гру. Він також згенерував торгівлю на суму понад 1 мільярд доларів менш ніж за один день.

Завдяки сотням тисяч щоденних користувачів, Pixels привертає увагу криптовалютного світу і допомагає створити серйозний імпульс навколо Ronin. У середині березня ціна PIXEL перевищила 1$, зайнявши перше місце в цьому списку, поки його не витіснив Notcoin. З тих пір було розблоковано більше токенів, хоча ціна PIXEL наразі значно знизилась.

3.Saga (SAGA)

Пікова ціна: $7.60

Пікова ринкова капіталізація: $684 млн

Не будучи виключно ігровою мережею, мережа першого рівня Saga зосередила більшу частину свого початкового поштовху навколо ігор, включаючи проведення кампаній play-to-airdrop і розкриття планів щодо власного ігрового видавництва під назвою Saga Origins.

За даними Saga, близько 80% проектів тестової мережі були зосереджені на іграх.

Токен SAGA викликав великий резонанс, спочатку завдяки рекордній кампанії Binance Launchpool, в рамках якої клієнти вклали понад $13,4 млрд, щоб отримати винагороду SAGA, а потім завдяки піковій ціні, яка підняла токен на друге місце в нашому списку.

4. Hamster Kombat (HMSTR)

Пікова ціна: $0.01

Пікова ринкова капіталізація: $646.3 млн

Що ж, це нарешті сталося: Hamster Kombat, яка за лічені місяці залучила понад 300 мільйонів гравців за допомогою вірусного міні-додатку для Telegram, скинула свій токен наприкінці вересня. І це було досить велике падіння, щоб потрапити в Топ-5 цього списку, хоча багато гравців скаржилися на такі малі падіння, називаючи їх «порохом».

Хоча, досить цікаво,як буде вести себе токен далі.Так, ціна Notcoin (NOT) вибухнула приблизно через два тижні після початкового падіння, злетівши до небес і досягнувши нового піку, який більш ніж втричі перевищив ціну на момент запуску.

5. Portal (PORTAL)

Пікова ціна: $3.36

Пікова ринкова капіталізація: $561,6 млн

Щойно запущений 29 лютого, Portal з'явився з таким ажіотажем, якого не спостерігали в криптоігровому просторі вже деякий час. Частково це пов'язано з повітряним фермерством, коли користувачі заполонили Twitter твітами, а також з рекордною на той час кампанією Binance, під час якої користувачі вклали понад 9 мільярдів доларів у криптовалюту, сподіваючись отримати винагороду, що не зашкодило.

Однак ціна досить швидко впала, і навіть не наблизилася до того, щоб відновити цю позицію на момент останнього оновлення. Чи зможе цей токен на основі Ethereum для майбутньої крос-ланцюгової ігрової платформи відновити свій хайп?

6.Xai (XAI)

Максимальна ціна: $1.59

Максимальний обсяг ринку: $440,6 млн

Ігрова мережа третього рівня Xai, що працює на базі скалера Ethereum Arbitrum, провела перший в цьому році великий airdrop, винагородивши власників і користувачів вузлів мережі, а також деяких власників NFT. Це був гарячий старт для XAI, ціна якого зросла до пікової позначки, що більш ніж удвічі перевищує ціну, за якою він впав.

В мережі починають з'являтися ігри, що має привернути ще більше уваги та ажіотажу до токена, до того ж Xai нещодавно запустив винагороду за стейкінг.

7.Catizen (CATI)

Найвища ціна: $1.11

Найбільша ринкова капіталізація: $338,6 млн

Ось ще один великий ігровий токен Telegram. Хоча токену Catizen ще тільки належить досягти висот піонера Telegram - Notcoin, його запуск свідчить про те, що такі ігри можуть мати серйозний потенціал, коли їхні монети з'являться на ринку - навіть незважаючи на велике розчарування користувачів тим, як вони розповсюджувалися у вересні.

Catizen стала однією з найбільших Telegram-ігор другої хвилі після Notcoin, однак чи втримається вона на цьому рівні, чи підніметься ще вище, як це сталося з Notcoin через кілька днів після його запуску. Наразі, на момент останнього оновлення, ціна гри впала більш ніж на 50% від піку.

8. Heroes of Mavia (MAVIA)

Найбільша ціна: $10.59

Найбільша ринкова капіталізація: $317.7 млн

Heroes of Mavia - одна з найбільших криптовалютних ігор цього року. Клон Clash of Clans привернув мільйони завантажень на iOS та Android, а Skrice Studios відсвяткувала реліз, роздаючи токени 100 000 перших гравців, а також токени для власників віртуальних земель, які раніше вклали свої NFT.

Після запуску в лютому ціна MAVIA різко зросла, перевищивши $10 - більш ніж у 5 разів порівняно з ціною відкриття. Але це було недовго, і з тих пір ціна втратила понад 80% своєї вартості, а команда гри вирішила призупинити і скоротити деякі розблокування токенів, щоб пом'якшити потенційний вплив на ринок.

9. Gaimin (GMRX)

Вартість акції: $0,03937

Ринкова капіталізація: $261,2 млн

Gaimin розроблена для забезпечення криптовалютних ігор через децентралізовану хмарну платформу, що дозволяє користувачам надавати свої вільні обчислювальні ресурси для отримання винагороди. Токен GMRX платформи був запущений наприкінці березня.

Хоча ціна окремого токена незначна, існує досить велика пропозиція в обігу, що підштовхує максимальну ринкову вартість до 261 мільйона доларів. Однак на момент написання цієї статті ціна впала більш ніж на 95%, тому залмшається відкритим питання, чи зможе Gaimin повернутися до цієї позначки найближчим часом.

10. Zentry (ZENT)

Пікова ціна: $0,045

Пікова ринкова капіталізація: $248,7 млн

Запущений в кінці квітня, ZENT є токеном Zentry, криптоігрової гільдії, яка перетворилася на платформу ігрових винагород, раніше відому як GuildFi. Разом з ребрендингом компанія випустила новий токен Ethereum і запропонувала конвертацію для існуючих власників GF для переходу на ZENT. Новий токен Zentry досяг свого піку в ціні через місяць, піднявши свою рекордну ринкову капіталізацію до трохи більше 250 мільйонів доларів - хоча, як і багато ігрових токенів (і криптовалют в цілому), вона різко знизилася з тих пір.