Надходження криптоінвестицій в червні досягли $2 млрд, Ethereum зафіксував найкращий тиждень з березня з $69 млн

10 червня CoinShares опублікувала свій щотижневий звіт про фінансові операції, зазначивши, що криптовалютні інвестиційні продукти залучили понад 2 мільярди доларів США.

CoinShares вважає, що це пов'язано з « гіршими, ніж очікувалося, макроекономічними показниками в США».

Інвестиційні інструменти в цифрові активи позитивно стартували в червні, майже всі компанії відзначають збільшення притоку коштів, а загальний обсяг залучених активів склав 2 мільярди доларів США.

10 червня CoinShares опублікувала свій щотижневий звіт про фінансові операції, зазначивши, що криптовалютні інвестиційні продукти залучили понад 2 мільярди доларів США. За даними компанії, завдяки притоку коштів в червні загальний обсяг інвестицій в продукти цифрових активів за п'ять тижнів склав $4,3 млрд.

Окрім того, компанія повідомила, що обсяги торгів біржовими продуктами (ETP) за перший тиждень червня зросли до $12,8 млрд, що на 55% перевищує аналогічний показник попереднього тижня.

Майже всі платформи ETP збільшили обсяги інвестицій

Окрім загальних притоків, CoinShares також підкреслила, що майже всі провідні компанії, що пропонують криптовалютні ETP, спостерігали притоки в перший тиждень червня. Управління компаніями розглядає цю тенденцію як незвичну і вважає, що це може бути реакцією на погіршення макроекономічних показників.

 Про це повідомляє CoinShares:

«Ми переконані, що така зміна настроїв є безпосередньою реакцією на нижчі, ніж очікувалося, макроекономічні показники в США, що призвело до очікуваного зниження ставок монетарної політики».

Управляючий активами зазначив, що внаслідок позитивної цінової динаміки загальний обсяг активів під управлінням (AUM) вперше з березня 2024 року подолав позначку в 100 мільярдів доларів США.

Серед інвестиційних компаній, що надають послуги з інвестування в цифрові активи, лише Grayscale Investments та CoinShares XBT зафіксували протягом тижня відтік коштів.

З тих, що зафіксували найбільші притоки, біржовий фонд (ETF) iShares у США залучив найбільше коштів - 948 мільйонів доларів, тоді як ETF Fidelity посів друге місце з показником 680 мільйонів доларів.

Продукти на основі Ethereum відзначають «найкращий тиждень» притоку коштів

У той час як Bitcoin BTC вартістю $67,918  і надалі домінував на ринку ETF з прибутком $1,97 млрд за тиждень, Ether ETH $3,566 -також встановили нові рекорди.

CoinShares заявила, що за тиждень обсяг надходжень в інвестиційні продукти, пов'язані з Ether, становив $69 млн, що є найкращим показником з березня.

CoinShares заявила, що за тиждень обсяг надходжень в інвестиційні продукти, пов'язані з Ether, становив $69 млн, що є найкращим показником з березня.

На думку компанії, це, ймовірно, є своєрідною відповіддю на нещодавнє схвалення спотових ETF на Ефір. 23 травня Комісія з цінних паперів і бірж США офіційно погодила кілька спотових ETH ETF у США.

Тим часом, на основі альткоінів ETP спостерігалася незначна активність, а Fantom FTM $0.66 та XRP XRP $0.49  з надходженнями $1,4 млн та $1,2 млн відповідно.