Чи опуститься ціна Solana у вересні нижче $100?

Ціна SOL втратила базу і закрила кілька денних цінових рівнів нижче 200-денної EMA вперше з вересня 2023 року.

Ціна SOL закрилася з другим найгіршим тижневим показником прибутковості у 2024 році, тобто 19,14% наприкінці серпня. Раніше найбільша щотижнева від'ємна рентабельність інвестицій у розмірі 25,19% була зафіксована за місяць до цього, в липні.

Solana OI підвищується на 20%, оскільки ставка фінансування має негативне значення.

Оскільки в серпні SOL продемонстрував негативний спотовий чистий потік у розмірі $500 млн, ринок деривативів на даний момент бере на себе відповідальність за цінову політику. 

Зазначимо, що минулого тижня обсяг відкритого інтересу (OI) до Solana впав на 12% за 24 години після того, як ціни опустились нижче $150. Віддтоді, ціни впали ще на 14%, однак відкритий інтерес на ринках зріс на 20%.

Збільшення відкритого інтересу під час падіння ринку сигналізує про агресивні короткострокові продажі з боку ф'ючерсних трейдерів. 

Від'ємна ставка фінансування ще більше підтверджує ведмежий ухил. Цей коефіцієнт залишається від'ємним протягом останнього тижня, що є максимальним показником з жовтня 2023 року. Поточна ставка фінансування -0,001 є найнижчою у 2024 році.

Обсяг тижневого DEX на SOL впав до 6-місячного мінімуму

Протягом останнього місяця на Solana відбувається спад активності в онлайні, а ейфорія навколо мемекоінів частково згасає. Як свідчать дані Dune Analytics, обсяг щотижневого DEX минулого тижня склав $7,7 млрд, що є 6-місячним мінімумом для екосистеми.

У березні денний обсяг DEX Solana становив на 50% більше, ніж у Ethereum, а 24-годинний обсяг торгів регулярно перетинав позначку в $3 млрд.

У 2024 році співвідношення між Соланою та Bitcoin поступово зростало, що дозволило альткоіну випередити BTC у першому кварталі 2024 року. В умовах, коли ринки рухаються в бік зниження протягом останніх кількох тижнів, ця кореляція зберігається, а це означає, що альткоїн переживає більші просідання, ніж Bitcoin.

Незалежний трейдер Bluntz_Capital повідомляє, що SOL/BTC, ймовірно, готується до ще одного чергового зниження. 

У своєму аналітичному пості X аналітик зазначив наступне:

«sol/btc на тижневому графіку виглядає досить невтішно, в той час як офіційний ринок виглядає належним чином, як на мене, з належним настроєм і всім іншим». 

Ціна Солани стикається з критичним рівнем підтримки в $127

Перед повторним випробуванням на $100, найближчий основний рівень підтримки знаходиться на позначці $127. 

З квітня 2024 року ціна Solana шість разів на короткий час падала нижче $120, але кожного разу альткоіну вдавалося закрити денну цінову криву вище $127, що також є нижньою межею зони накопичення. Відмінність цього разу полягає в тому, що SOL втратив підтримку 200-денної ЅМА.

До цього, коли ціна закривалась вище $127, вона також реєструвала щоденне закриття вище 200-денної ЅМА. Вперше з вересня 2023 року SOL закрився протягом декількох днів нижче рівня EMA, що ще більше підкреслює ведмежу структуру графіка.

Якщо Солана опуститься нижче $127, то найближчою метою буде $110, що означатиме витіснення ліквідності альткоіна. Ідеальним варіантом для биків був би відкат від $110.

Однак, якщо вересень стане тривалим ведмежим періодом для ринку, SOL потенційно може повторно перевірити зону попиту між $98 і $104.

Найгіршим сценарієм для SOL може стати ретест $100, що означатиме 22% корекцію і новий нижній ліміт для альткоіна.

Таким чином, якщо Bitcoin продовжуватиме бичачий рух у 4 кварталі, ціна Solana не повинна опуститися нижче $100 у вересні.