Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

Ефіріум подорожчав майже на 4% після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США оголосила про закриття розслідування

Ефіріум піднявся майже на 4% в середу вранці після того, як Комісія з цінних паперів і бірж повідомила, що вона припиняє своє розслідування без будь-яких звинувачень.

Ethereum отримав значний поштовх до зміцнення на інших ринках після того, як вчора пізно ввечері було оголошено, що Комісія з цінних паперів і бірж закрила своє розслідування щодо "Ефіріуму 2.0", згідно з даними Consensys.Consensys звернулася до суду з позовом до SEC у квітні. У своїй заяві компанія стверджує, що SEC намагалася "регулювати ETH як цінний папір, хоча ETH не має жодних параметрів цінних паперів, і хоча SEC раніше вже повідомляла всьому світу, що ETH не є цінним папером і не підпадає під юрисдикцію SEC".

Причиною скарги стали новини в березні про те, що фонд Ethereum Foundation знаходиться під слідством неназваного "державного органу". Однак наразі це слідство було відкликано.

"Це означає, що Комісія з цінних паперів і бірж не буде висувати звинувачення в тому, що продажі ETH є операціями з цінними паперами", - написала вчора ввечері компанія-розробник програмного забезпечення Ethereum в Twitter.

На момент написання статті вартість Ethereum становила трохи більше $3 500 після того, як за останні 24 години вона зросла на 3,1%. За даними CoinGecko, це робить другу за ринковою капіталізацією криптовалюту в світі на 13,8% дорожчою, ніж місяць тому.

Варто зауважити, що  за даними CoinGecko, обсяг  торгів на спотовому ринку за останні 24 години досяг $21 млрд. 

Обсяги торгів ETH за останній місяць зросли єдиний раз - 24 травня, наступного дня після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США схвалила біржові фонди Ефіріуму для торгівлі.

Але припинення розслідування Комісії з цінних паперів і бірж США недостатньо для того, щоб виправити наслідки для решти індустрії, стверджує головний юридичний директор Coinbase Пол Ґревал у своєму Twitter.

Як щодо реклами? Як щодо зусиль інших?, - написав він. "Як ви поясните як це рішення, так і інші проекти, які постраждали від помилкового аналізу SEC, проведеного Хоуі?".

SEC вже багато років поспіль впроваджує так званий тест Хоуі, щоб встановити, чи дійсно актив відповідає визначенню категорії "цінний папір", а отже, потребує реєстрації в SEC. Але це спровокувало безліч критичних зауважень з боку Комісії SEC Хестер Пірс, професорів права та законодавців - всі вони стверджували, що це дуже застарілий і абсолютно непридатний тест  щодо застосування до ккриптоіндустрії.

Становище стало ще більш загрозливим, коли голова Комісії з цінних паперів і бірж США Гері Генслер (Gary Gensler) чітко вказав на те, що підтвердження наявності активів у пакетах акцій може бути віднесено до цінних паперів відповідно до тесту Хауі - одразу після злиття Ethereum.

І саме тому об'єкт розслідування SEC отримав назву "Ефіріум 2.0". Мережа Ethereum стала платформою з підтвердженням частки після злиття у вересні 2022 року, в результаті якого вона перейшла від механізму підтвердження роботи, як у Bitcoin, до механізму підтвердження консенсусу щодо частки.

З тих пір з'являється список активів, які були названі в судових позовах, поданих SEC, що закидають компаніям торгівлю незареєстрованими цінними паперами. Аналітики навіть припускають, що саме завдяки тому, що активи є доказом роботи, деякі монети, такі як Litecoin (LTC) і Dogecoin (DOGE), не потрапляють під приціл регулятора.

У квітні 2023 року на адресу Bittrex було висунуто звинувачення, що OMG Network (OMG), Dash (DASH), Monolith (TKN), Naga (NGC), Real Estate Protocol (IHT) та Algorand (ALGO) являють собою цінні папери.

Кілька місяців по тому SEC у судовому позові проти криптовалютної біржі Coinbase заявила, що деякі активи були незареєстрованими цінними паперами, в тому числі і BNB: токен BNB від Binance, вже неіснуючий стейблкоін біржі, BUSD та 10 інших токенів: Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos Hub (ATOM), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) і COTI (COTI).

Згадування монет у судових позовах - навіть до винесення рішення про те, чи відповідають звинувачення дійсності - було достатньо для того, щоб деякі з них були вилучені з криптовалютних торгових платформ.