Ефіріум не в змозі наздогнати Біткоін або Солана: що відбувається?

Навіть після гучної появи Ефіріуму на Уолл-стріт, ціна ETH не змогла йти в ногу з іншими криптовалютами в цьому циклі.

У той час як крипторинок різко впав, коефіцієнт конвертації ETH до BTC досяг річного мінімуму в 0,041, як повідомляє TradingView. Хоча цифрові активи, зокрема ETH, з тих пір демонструють значне пожвавлення, співвідношення залишається на рівні 0,043 на момент написання статті.

Багато хто не може не визнати цю закономірність незвичною. У період зростання ринку альткоіни часто перевершували біткоін, оскільки капітал переливався з провідного цифрового активу в більш ризиковані активи з низькою капіталізацією. Фактично, це підтвердилося під час зростання Bitcoin в першому кварталі для альткоїнів, таких як Solana, і мем-монет, таких як PEPE і WIF. Але не для ETH.

"Цей перелом ставить під сумнів багаторічну віру в те, що тільки мережеві ефекти збережуть домінування Ефіріуму", - написав у вівторок фінансовий аналітик Веслі Кресс в Twitter. "Ефіріум жахливо торгується в цьому циклі, і я думаю, що люди розуміють, що у цієї криптовалюти немає перспективи".

Деякі інші аналітики впевнені, що такі песимістичні прогнози занадто перебільшені. Ба більше вони переконані, що Ефіріуму потребує певного часу на відновлення, тим більше, що нові спотові ETF на Ефіріумі повинні встигнути вкоренитися в суспільстві.

"Було роздуто занадто багато галасу навколо потенціалу того, що цей ETF негайно відобразиться на ціні - нині існує занадто багато обману", - заявив у четвер криптовалютний інфлюенсер Crypto Kaleo. Він наголосив, що ETF на Ефіріумі існують вже дванадцять днів - саме стільки часу минуло до того, як BTC опустився на дно і відновився після дебюту відповідного ETF у січні.

Теоретично, поява ETF є оптимістичним фактором для ціни ETH, оскільки дозволяє різним установам придбати Ефіріум там, де це було заборонено регуляторними нормами.

Однак, за словами ІТ-директора FarsideUK Джонатана Біра, ETF, швидше за все, не принесуть Ефіріуму такого ж успіху, як це сталося з Bitcoin.

"Значною мірою успіх буде досягнутий завдяки тому, що інвестори та організації переведуть свої існуючі активи [Ethereum Trust] в ETF", - сказав Бір в інтерв'ю Decrypt. Він підкреслив, що "розкрутка" Grayscale в Ефіріумі може бути більш масштабною, ніж в Bitcoin, оскільки інвесторам доведеться платити податки на приріст капіталу, продаючи свої акції Ethereum Trust.

"У той же час інвестори в Ефіріум менш стабільні, ніж інвестори в Біткоін", - додав він. "Інвестори в Ефіріум завжди шукають щось новеньке за допомогою новітніх технологій".

Протягом року Солана обігнала Ефіріум за ключовими показниками, пов'язаними з мережевою активністю. Наприкінці липня Solana вперше в історії випередила Ethereum за сукупною комісією за транзакції.

Кілька ринкових метрик, пов'язаних з мережею, також свідчать про зниження інтересу інвесторів до ETH порівняно з BTC. За даними CryptoQuant, "реалізована капіталізація" Біткоіну - показник притоку нових інвесторів у BTC - зросла на 187 мільярдів доларів цього року, порівняно з 127 мільярдами доларів для ETH.

"Біткоін випереджає Ефіріум за певними базовими мережевими показниками", - пояснив керівник відділу досліджень CryptoQuant Хуліо Морено в інтерв'ю виданню Decrypt. "Наприклад, співвідношення кількості транзакцій в мережі Ethereum до кількості транзакцій в мережі Bitcoin також знизилося, оскільки співвідношення цін ETH/BTC падає".