Scanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозиційScanbit вже в Telegram! Доєднуйтесь, щоб бути в курсі новин та вигідних пропозицій

Частка ринку Tether USDT зросла на 20%, досягнувши 75% ринку за два роки

Найбільший у світі емітент стейблкоінів за останні 30 днів отримав близько $400 млн доходу.

Завдяки значному поширенню протягом останніх двох років Tether, деномінований у доларах США стейблкоін,  наразі контролює дві третини всього ринку стейблкоінів.

Згідно даних Token Terminal, частка ринку стейблкоінів Tether USDT за останні два роки зросла більш ніж на 20% і сьогодні контролює понад 75% всього ринку стейблкоінів.

Платформа ончейн даних зазначила у своєму дописі від 16 вересня:

«За останні 2 роки Tether збільшив свою частку ринку з 55% до 75%. 1) Загальний обсяг пропозиції Tether в USDT складає 118 мільярдів доларів. 2) Частка на ринку Tether становить 75%».

Стейблкоіни є основним засобом переходу від фіатної валюти до криптовалюти. Постійне нарощування ринкової капіталізації стейблкоінів свідчить про те, що інвестори все активніше прагнуть купувати цю криптовалюту.

За минулі 30 днів Tether збільшив свій дохід до $400 млн

Tether, лідер світового ринку стейблкоінів, за 30 днів станом на 16 вересня, за даними Token Terminal, згенерував дохід у розмірі близько $400 млн.

В першому кварталі 2024 року Tether заробив рекордних понад $4,5 млрд прибутку, однак зростання доходу спостерігається і надалі, в другому кварталі.

Варто зазначити, що більша частина, або $3,52 млрд, цього прибутку була отримана за рахунок фінансових прибутків компанії завдяки Bitcoin та золоту, в той час як лише $1 млрд прибутку був отриманий від операційних витрат.

Останні дані з'явилися в період значного зростання емітента стейблкоінів, майже одразу після того, як 13 вересня Tether призначила Джессі Спіро, колишнього керівника відділу регуляторних відносин PayPal, своїм новим керівником відділу взаємодії з державними установами.

USDT перевищив рекордні $20,3 млрд на біржах

Станом на 13 серпня баланс USDT Tether на криптовалютних біржах сягнув рекордної позначки в $20,339 млрд, що свідчить про те, що інвестори налаштовані вкладати ці стейблкоіни в криптовалютні активи.

Так склалося традиційно, що баланс Tether на біржах збільшувався як під час ведмежих, так і під час бичачих ринків.

У «ведмежих» умовах зростання резервів USDT часто сигналізує про те, що трейдери намагаються конвертувати нестійкі криптовалюти в стейблкоіни, прагнучи убезпечити себе в умовах ринкової невизначеності. І відповідно, під час «бичачих» ринків накопичення USDT може свідчити про те, що трейдери накопичують стейблкоіни, щоб використовувати їх для купівлі криптовалют, як тільки ціни на них почнуть знижуватись.

Найбільший у світі емітент стейблкоінів продемонстрував значне зростання протягом останніх двох років. До середини 2025 року Tether планує подвоїти свій штат до 200 співробітників, особливо зосередившись на розширенні команди комплаєнсу.