Довгострокові угоди з купівлі Bitcoin подолали позначку в $10 млрд на тлі падіння ціни нижче $60 тис.

Довгострокові інвестори сумарно вклали 10 мільярдів доларів у купівлю криптовалюти і відмовляються від продажу

Довгострокові вкладники в Bitcoin перетнули позначку в 10 мільярдів доларів на тлі падіння його ціни нижче 60 000 доларів.

 За словами експерта, довгострокові інвестори сумарно вклали 10 мільярдів доларів у купівлю криптовалюти і відмовляються від продажу, оскільки її ціна відступає від історичних максимумів 2021 року.

«Вперше реалізована капіталізація довгострокових вкладників перевищила 10 мільярдів доларів», - зазначив автор статті на CryptoQuant Амр Таха (Amr Taha) у своєму дописі від 27 серпня.

Довгострокові вкладники менше схильні до панічних дій щодо продажів

Реалізована капіталізація впливає на ціну, за якою кожен Біткоін 

BTC (впав до $58,980) був проданий востаннє. Як зазначила з криптоаналітична компанія Bitbo реалізовану межу «часто порівнюють з ринковою межею, щоб отримати уявлення про загальний стан ринку». 

Довгострокові холдери - це ті, хто зберігає Bitcoin понад 155 днів. Таха пояснив, що після того, як власники перетнули 155-денний рубіж, «ймовірність продажу значно знижується, а це означає, що такі користувачі менш схильні до продажу під час короткострокових ринкових коливань».

З того часу як 30 липня Bitcoin розпочав свою 29-денну серію торгів за ціною нижче $69 000, тиск на продаж з боку довгострокових трейдерів «зменшився в 3,7 рази», - зазначив 27 серпня Аксель Адлер, співавтор проекту CryptoQuant.

На момент написання статті 28 серпня ціна Bitcoin досягла $59 404, що на 5,47% нижче за останні 24 години. За підсумками тижня актив трохи знизився на 0,11% після досягнення максимуму в $64 791, згідно з даними CoinMarketCap.

Згідно з дослідженням ChainExposed, поточна ціна Bitcoin приблизно на 8% нижча за середню ціну в $64 490, яку довгострокові інвестори віддавали за монету.

Однак криптотрейдери вважають, що вартість Bitcoin може продовжити знижуватися, що призведе до того, що довгострокові вкладники будуть змушені ще довше чекати на кращі можливості для отримання прибутку.

«Біткоін впаде у вартості досить серйозно, щоб переконати всіх, що бичачий ринок таки закінчився», - додав псевдонімний криптотрейдер Rekt Capital. 

Багато трейдерів вбачають у $50 000 ключовий рівень забезпечення, і якщо він буде подоланий, то це може призвести до того, що Біткоін опиниться в зоні невизначеності.

Це відбулося після того, як у звіті Glassnode за червень виявилося, що близько трьох чвертей всього обігу Bitcoin не було переміщено за останні шість місяців або більше.